Salsarica

De naam SalsaRica staat voor de filosofie die de dansschool draagt. De naam is te verdelen in twee delen, namelijk Salsa en Rica.

Salsa spreekt voor zich en beslaat de dans die de meesten onder ons kennen als de sensuele dans uit Cuba. Rica kunnen we vervolgens op twee manieren vanuit het Spaans vertalen, namelijk met lekker en rijk. Lekker slaat op de ervaring en het gevoel dat het dansen moet geven. Dansen is een combinatie van ontspanning, leren en lichaamsbeweging. Het is goed voor lichaam en geest.Tevens is het een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Rijk staat voor de dans. Salsa is geen zuivere dansstijl, Dat wil zeggen dat de dans opgebouwd is uit verschillende dansstijlen, waaronder Rumba, Cumbia en Afro Cubaans.

Door de jaren heen heeft salsa zich in verschillende stijlen verder ontwikkeld. De hoofdstromen in Nederland zijn: Cubaanse Salsa, LA Style (on1) en Ney York Style (Mambo on2). Salsa is zo rijk aan verschillende invloeden en rijk aan ruimte voor verdere ontwikkeling.

Inmiddels heeft SalsaRica zich weten uit te breiden naar Zumba, Bachata, Merengue en Belly dance. Zo bent u voor workshops, shows, lessen en docenten op deze gebieden bij SalsaRica aan het juiste adres.

Wij van SalsaRica zijn ervan overtuigd dat werkelijk iedereen kan leren dansen en zeker iedereen het ooit moet proberen.

Tot op de dansvloer!